Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Taikataikina

Taikataikina on mukava massa askarteluun. Siitä voi muotoilla mitä vain mielikuvituksen rajoissa. Taikataikina sopii hyvin myös ihan pienille lapsille, sillä se on valmistettu elintarvikkeista - pääasiassa vehnäjauhoista ja suolasta -, joten ei yhtään haittaa, jos lapsi sitä maistelee. Maku tosin ei ole hyvä. Allergiat on syytä huomioida: keliaakikko tai vehnäallergikko ei voi tätä massaa käyttää.

Tämän taikataikinan ohjeen löysin Kotivinkin Joulu-lehdestä (2/2013). Ohjeella ei tule massaa kovin suurta määrää, joten se kannattaa huomioida tehtäessä massaa lapsiryhmälle.


OHJE:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl suolaa
noin 1 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä

Sekoita suola vehnäjauhoihin. Lisää kylmä vesi pienissä erissä joukkoon. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia.

Muotoilun jälkeen massa täytyy kuivattaa. Paista koristeita tms. 100-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Voit kuivata koristeet myös huoneenlämmössä, mutta se kestää muutaman vuorokauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti