Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Lumiukko-rasia

Meidän 5-vuotiaamme on innokas askartelija ja innokas Taika-lehden lukija. Taika-lehdestä 1/2014 poika bongasikin tämän lumiukko-rasian. Osa tarvikkeista löytyi kotoa, osa piti ostaa. Poika kirjoitti itse ostoslistan sanelun mukaan ja yhdessä kävimme askartelutarvikeliikkeessä ostamassa puuttuvat tarvikkeet. Nyt on rasia valmis, upea lopputulos!


Tarvikkeet:
- kannellinen pyöreä pahvirasia
- valkoista ja punaista askartelumaalia tai sormiväriä
- Eri Keeperiä
- sokeria (tai suolaa)
- iso sivellin
- musta tussi
- isot liimattavat silmät
- led-tuikku
- kaksipuolista teippiä tai tarrakalvoa
- teräväkärkiset sakset

Tee (aikuinen) rasian kannen eli lumiukon pään keskelle porkkananokan eli led-tuikun liekin mentävä reikä esimerkiksi terävien saksien kärjillä tai poran terällä.

Maalaa kansi ja rasiaosa valkoisella maalilla ja anna kuivua.

Tee sormella ja punaisella maalilla posket. Anna kuivua. Piirrä mustalla tussilla suu.

Ohenna Eri Keeperiä vedellä niin, että se levittyy hyvin, mutta on edelleen liimamaista. Levitä kauttaaltaan kanteen eli lumiukon päähän Eri Keeperiä.

Ripottele märkään pintaan runsaasti sokeria ja ripottele ylimääräiset sokerit pois. Anna kuivua rauhassa. Kopistele irtosokeri pois ja "lakkaa" vesiliimaseoksella pinta kertaalleen ja anna kuivua.

Liimaa lumiukolle silmät.

Laita (aikuinen) led-tuikun liekin viereen kaksipuolista tarrakalvoa tai teippiä. Työnnä led-tuikku reiästä ja sytytä palamaan. Täytä rasia makeisilla ja anna lahjaksi tai käytä hauskana pienten aarteiden säilytysrasiana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti